Waarom kiezen voor natuurlijke (haar)cosmetica

WAAROM KIEZEN VOOR NATUURLIJKE (HAAR)COSMETICA?

SLS, WAT IS HET NOU?

Bijna elke “standaard” shampoo bevat SLS. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfaat. SLS is een goedkoop en effectief ingrediënt. Grootste nadeel van SLS is dat het de hoofdhuid te goed reinigt. Dat wil zeggen dat de hoofdhuid als het ware gestript wordt. En daardoor wordt ook de natuurlijke beschermlaag verwijderd. Gevolg is dat je huid meer vet aan gaat maken om dit te herstellen, hierdoor zal je haar weer sneller vet worden en zul je weer sneller je haren moeten wassen. Niet voor niks dat SLS als agressief en huid-irriterend ingrediënt bekend staat.

SHAMPOO ZONDER SLS IS BETER VOOR JOU EN HET MILEU

Door het gebruik van natuurlijke haarverzorging wordt je “footprint” die je achterlaat verkleint. Niet alleen door het gebruik van natuurlijke ingrediënten, maar ook omdat je -als je al enige tijd met natuurlijke shampoos je haar wast – je haar minder vaak hoeft te wassen omdat het niet zo snel vet wordt.
#MENSENMILIEU

GEBRUIK EEN NATUURLIJKE SHAMPOO ZONDER SLS

Door een natuurlijke shampoo te gebruiken, blijft je huid zijn natuurlijke beschermlaag behouden. Hierdoor hoeft de huid geen extra vetten (talg) aan te maken en daardoor blijft het haar langer schoon. Houdt er echter rekening mee dat wanneer je overstapt op natuurlijke shampoo, je haar en hoofdhuid eerst moeten wennen aan deze verzorging. Schrik niet als je gespleten haarpunten of droog haar ziet. Dit komt omdat je haren worden ontdaan door alle siliconen. Siliconen leggen als het waren een plastic laagje om je haar, zodat het glad en glanzend aanvoelt. Echter is dit niet je haar wat je voelt, maar is het een plastic laagje.
#SCHOONENMOOI

ACNE VERMINDEREN DOOR GEEN SLS TE GEBRUIKEN

Door het vermijden van siliconen in shampoo en conditioners kan het zijn dat acne aan de haargrens verminderd. Dit omdat siliconen niet langer je huid verstoppen of irriteren.
#ACNE

Kortom, het gebruik van natuurlijke haarcosmetica heeft vele voordelen. In latere blogs zullen wij hier nog eens op terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.