Wat kan ik doen voor gezond haar?

WAT KAN IK DOEN VOOR GEZOND HAAR?

We hebben het al vaker gehad over de nadelen van chemische ingrediënten voor je haar en hoofdhuid. Het is dan ook van groot belang om deze ingrediënten te vermijden. Echter zijn er nog meer “dingen” die je beter wel of niet kunt doen voor het verkrijgen van een gezonde bos haar.
In deze blog lees je 3 belangrijke tips om je haar mooi te houden.

GEZONDE VOEDING = GEZOND HAAR

Een gezond voedingspatroon is erg belangrijk voor gezond haar. Zorg dat je voldoende eiwitten en ijzer binnen krijgt. Eiwitten bestaan voor het grootste deel uit proteïne en zoals je weet is dit heel belangrijk voor gezond haar. Eiwitten haal je voornamelijk uit bonen, granen, vlees en soja.
Vitamine B8 heeft ook een positieve invloed op je haar. Deze vitamine kun je vinden in lever, eieren, noten, pinda’s en melk.
Zo leveren ook vitamine E, vitamine D, selenium, koper en magnesium (sporenelementen) een bijdrage aan een gezonde bos haar.
#VOEDING

STRESS EN HAARUITVAL

Over stress bestaat nog veel onduidelijkheid. Het is niet bewezen dat stress daadwerkelijk de cel-veroudering kan versnellen. Echter is wel bewezen dat stress een veroorzaker van haaruitval kan zijn. Stress kan allerlei oorzaken hebben. Zo ook het gebruik van medicijnen, afvallen, ziekte en emotionele stress. Mensen met veel stress kunnen last krijgen van haaruitval.
#STRESS

LIEFDE VOOR JE HAREN

Liefde doet iedereen goed. Ook je haren. Het is daarom erg belangrijk om lief te zijn voor je haren. Vermijd chemische producten. Stijl, Föhn en verf je haren niet vaak. Wil je toch regelmatig je haren föhnen? Zorg er dan voor dat je voldoende afstand bewaard tussen de föhn en je haar. En zorg dat je beschermende verzorgings- en/of stylingsproducten gebruikt. Dit geldt ook voor het verven van je haar. Wil je toch met enige regelmaat je haren voorzien van een mooi kleurtje? Zorg er voor dat je dan kiest voor een zo natuurlijke mogelijke kleuring.
#LIEFDE

En…. ga regelmatig naar de kapper om je haren te voorzien van een goede knipbeurt en de juiste verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.