Wat zijn microplastics?

WAT ZIJN MICROPLASTICS?

In veel producten die we dagelijks gebruiken zitten kleine korreltjes. Denk hierbij aan scrubgel, wasgel, facewash, tandpasta, lotions. Soms zijn deze korreltjes van natuurlijke oorsprong, en soms van plastic. Deze hele kleine plastic bolletjes heten microplastics. Door dagelijks gebruik, kunnen deze bolletjes je poriën verstoppen, en je haren verzwaren. Zelfs na het wassen blijven sporen van microplastics achter op huid en haar waardoor het probleem alleen maar groter kan worden. Ook spoelen ontelbare hoeveelheden van deze plastic bolletjes door het riool en uiteindelijk komen ze in de zee terecht. Omdat de bolletjes zo klein zijn (soms met het blote oog niet te zien), kunnen ze niet, of slechts gedeeltelijk uit het water gezuiverd worden door de afvalwaterzuiveringsinstallaties.

De kleine plastic bolletjes verspreiden zich en zijn moeilijk te verwijderen. Ook wij mensen ontkomen er niet aan. Via ons voedsel komen deze plastic deeltjes ons lichaam binnen! Over de gevolgen hiervan zullen wij in een volgende blog terug komen.

KLEINE PLASTIC BOLLETJES MICROPLASTICS

De plastic bolletjes worden gemaakt van verschillende soorten plastic: polypropeen (PP), polyethyleen (PE), polyethyleentereftalaat (PET), nylon, Teflon (TPFE) en polymethyl methacrylaat (PPMA, plexiglas).
#PLASTIC

PRODUCTEN ZONDER MICROPLASTICS

Gelukkig zijn er ook natuurlijke alternatieve voor de vervuilende en schadelijke bolletjes. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor suiker, zout, gemalen abrikozenpitten, jojoba beads of bamboepoeder. Enige nadeel is dat de kosten hoger zijn en er is een minder grote aanvoer. En een andere natuurlijk alternatief is: De bolletjes helemaal weglaten! In sommige producten zijn de bolletjes gewoon overbodig en niet perse nodig. En kan het product dus prima zonder korreltjes!
#NATUURLIJK

#EVENCHECKEN
De producten van Rodolphe & Co. zijn microplastics vrij. Hoe zit dat met de producten die jij in je badkamer hebt staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.