Even Voorstellen

Ik ben Petra Scholten.

38 jaar jong. Geboren in Wanneperveen in 1984. Ik ben de oudste uit een gezin van 3 kinderen.

Moeder van 2 jongens van 15 en 14. 

 Als kind had ik last van eczeem. En speelde ik graag buiten. In de puberteit probeerde ik ook graag dingen uit. Ik hou ervan om dingen uit te proberen en dan vooral in de keuken, eigenlijk lust ik alles. In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling. Ook een bezoek aan de sauna vind ik heerlijk.  Daarnaast houd ik me bezig met de spirituele kant van het leven en ben hierin aan het ontdekken. Zo ligt mijn interesse bij Human Design en familie opstellingen. Ik zoek graag uit waardoor iets ontstaat. Ik ben inmiddels ook niet bang meer om fouten te maken omdat ik weet dat dit hoort bij het leerproces. 

Sinds 2001 ben ik werkzaam bij Trendline Haarmode. Ik ben iemand die altijd uitdaging zoekt in het leren van nieuwe dingen.

En zo ben ik dan ook in 20 jaar tijd werkzaam geweest in andere salons.

Op 8 jarige leeftijd wist ik al dat ik kapper wilde worden. En vond ik het leuk om bij mijn zusje te oefenen, Dus het was voor mij dan ook niet moeilijk om een keuze te maken welke opleiding ik zou kiezen. September 1999 begon voor mij mijn loopbaan in de kappersbranche. Omdat ik niet het  type ben om 5 dagen in de week op school aanwezig te zijn koos ik voor het BBL traject werken en leren. En zo ging ik 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken in een kapsalon in Steenwijk. Hier heb ik 1 jaar gewerkt en veel geleerd, Ook mocht ik meedoen aan wedstijd bij Wella en ben hiermee 2e geworden. Hierna heb ik in verschillende salons gewerkt en bleef 1 dag in de week naar school gaan.

Op het moment dat ik ben begonnen in de Wijk was ik bezig met mijn laatste jaar van de opleiding allround kapper aan de Flevopoort in Emmeloord. Op dat moment was ik werkzaam in de C1000 omdat het lastig was om een passend bedrijf in de omgeving te vinden waar ik kon werken en leren. Wat was ik blij dat ik werd aangenomen en zo weer verder kon met waar mijn passie lag. Ik werd aangenomen als volleerd kapster en werd meteen voor de leeuwen gegooid. In de avond uren werd er veel getraind om mijn kennis uit te breiden. Zo draaide ik al snel mee in het team van Trendline Haarmode.

2007 ben ik bevallen van mijn oudste zoon en dacht ik dat het tijd was om dichterbij huis te gaan werken. Zo nam ik dan ook afscheid van Trendline en ging ik de uitdaging aan. Om er vervolgens achter te komen dat dit toch niet helemaal mijn plekje was. Zo kon ik dan ook terug komen in de Wijk, Ondertussen volgde ik traingingen om me zo verder te verdiepen in het vak. In 2009 werd ik voor de 2e keer moeder van weer een zoon en combineerde ik thuis met het werken in de salon en besloot om in Diever waar ik woon bij de mensen thuis te gaan knippen. Dit in overleg met Susan de toenmalige eigenaresse van Trendline Haarmode.

Halverwege 2010 begon het toch weer te kriebelen om verder te kijken en zag ik een vacature bij een Salon in Hoogeveen. Hier kon ik 4 dagen komen werken en ben deze uitdaging dan ook aangegaan. Hier heb ik weer veel mogen leren maar al vrij snel bleek dat dit ook iet de perfecte plek was voor mij. Wat was ik blij toen ik te horen kreeg dat er in de Wijk ruimte was om terug te komen. Alleen waren er op dat moment niet genoeg uren beschikbaar en werkte ik daarnaast ook in een salon in Balkbrug. Hier werkten ze met dezelfde leverancier wat het een ander wel makkelijker maakte. Ook bleef ik thuis knippen voor een beperkte groep mensen. 

In de zomer van 2016 begon het toch weer te knagen en heb ik gesolliciteerd bij een salon in Nieuwleusen. Hier werd ik aangenomen voor 4 dagen in de week en weer nam ik ontslag bij Trendline Haarmode,. 2 weken na het indienen van mijn ontslag ontving een telefoontje. Omdat ik toch altijd opzoek was naar de uitdaging had Susan wel een uitdaging voor mij. Ik kreeg de vraag of ik de salon niet wilde overnemen. Ik wilde meteen wel JA zeggen, maar heb er toch even een paar nachtjes over geslapen. En zo werd op 1 januari 2017 Trendline Haarmode van mij. 

Eigenlijk ben ik zomaar in het diepe gesprongen en wist ik van de randzaken van het runnen van een bedrijf weinig. Maar de passie was er en dat is het belangrijkst. 

2018 begon voor mij de wereld van krullen. En zijn we dan ook gestart met trainingen op het gebied van krullend haar. Zo kwam ik er al vrij snel achter dat mensen met krullend haar zich niet altijd begrepen voelden door de “gewone’ kapper. En werd dit dan ook een nieuwe passie. Dit viel ook op bij Globalcurl en daardoor werd ik gevraagd om me te aan te sluiten bij het team, Inmiddels geef ik dan ook trainingen op locatie en bij ons in de salon. 

Nu zijn we 6 jaar verder en heb ik enorm veel geleerd. Zo weet ik dat er naast het knippen en kleuren meer moet gebeuren, en richt ik me nu ook meer op het zakelijke stukje van het bedrijf. Om de medewerkers te kunnen ondersteunen in hun taken en ze te leren dat er ruimte is om te ontwikkelen. 

In 2022 ben ik begonnen met een Master opleiding bij de Haarvriendelijke kapper. Om mij zo te kunnen verdiepen in alles wat met haar te maken heeft. Dit omdat ik het belangrijk vind om onze klanten de juiste ondersteuning te bieden bij haar en hoofdhuid problemen. Hiermee ben ik tot het besef gekomen dat ik meer op een natuurlijke manier wil werken in de salon. Ik kies er daarom ook voor om met kleine stapjes de salon te veranderen en meer bewust te zijn van wat we doen. Hiermee ondersteun ik de gezondheid van de medewerkers en onze klanten. Daarom werken we inmiddels met plantenkleuring, minerale kleuring en klei pakkingen. 

Naast de opleiding ben ik begonnen met een Traject bij Jump Managment om zo puntjes op de i te zetten bij alles wat op de achtergrond speelt in de salon. 

Zo lees je maar ik zit niet graag stil en wil dan ook het beste voor mijn team en onze klanten. 

Een uitspraak die ik vaak doe is: “het moet niet saai worden”.

Voor mij betekent het kappersvak dan ook dat het nooit saai is.

t

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.